Industri

LEAN har sin opprinnelse i industrien. De grunnleggende prinsippene som anvendes i LEAN-prosjekter, uavhengig av bransje, er tuftet på industriens erfaringer.

Noen regner seg tilbake til slutten av 1800-tallet med Taylor og hans oppfatning av medarbeideres muligheter for å påvirke produktiviteten. LEAN er særlig knyttet til utviklingen
i Japansk industri etter 2.verdenskrig. her ble grunnlaget lagt for utvikling av prinsipper effektiv produksjonsflyt, gode verktøy som hjelpemiddel for å skape forbedringer, og ikke minst utviklet et tankesett, en grunnleggende kultur for egendrevet kontinuerlig forbedring, som vi alle søker.

I lean consulting søker vi å videreformidle denne tenkningen og verktøyene på best mulig måte.

Vi har over mange år arbeidet med industrivirksomheter i ulike bransjer. Særlig har vi erfaring fra det som kalles fast moving consumer goods, f.eks dagligvarer, næringsmiddel, teknologi, energi, og bygg/anlegg.

Vi er involvert i visjons- og strategiarbeid så vel som prosessforbedringer i produksjon og administrative funksjoner. Ikke minst støtter vi virksomhetene i gjennomføringen av workshops, samt trenings-/ og opplæringsaktiviteter.

kontaktperson:

Gunnar Førsund

Daglig leder / Ansvarlig partner

977 55 500
gforsund@kaizen.com

Nyheter fra Lean

28. januar 2019

Kaizen konferansen 2019 – Bestill idag!

Den 5. februar går KAIZEN™ KONFERANSEN 2019 av stabelen i Oslo! Seks foredragsholdere, med lang fartstid innenfor Kaizen og Lean, […]

SE MER

10. september 2018

Størst i Bergen. Tilfører byggebransjen prinsippene om slank produksjon gjennom Lean.

Byggebransjen er i kraftig vekst. Og prinsippene for slank produksjon, som er hentet fra japansk produksjonsindustri, er på full fart inn i bransjen. Kaizen Institute i Bergen har etter to års drift i Hordaland og Sogn og Fjordane, seilt opp som en dominerende kursleverandør av Lean i Bergen og omegn.

SE MER

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER