Kaizen – «Bergens-sol» – Lean Black Belt

26. juni 2018

Kaizen betyr «Endring – til det bedre» – for alle – overalt – hver dag.

Deltagere

Lean Black Belt kurs med engasjerte og flinke og etter hvert sammensveiset gruppe fra BKK, Helse Vest IKT, Helse Fonna, Haugaland Brann og Redning IKS og Austevoll Laksepakkeri.

Faglig

En agenda spekket med et bredt utvalg av lean-tilnærminger skaper trygghet for den enkelt til å gjøre gode lean-valg i en hverdag som stadig er i endring. Daily Kaizen, Leaders Kaizen og Breakthrough Kaizen er noe av det som får mer og mer oppmerksomhet i løpet av kurset. En helhetlig tilnærming med en gjennomføringsstrategi som vil passe for mange store og små virksomheter.

Kundebesøk

Kundebesøk hos Service- / Teknologi- og produksjonsbedrifter, denne gangen gikk turen til Tidsbanken og Kavli. Det er inspirerende å se hvordan Kaizen tankegangen sitter i veggene og lever sitt liv som en del av det daglige. Noen steder blomstrer og vokser det, andre steder gjennomsyrer det tankemåten.

Daglig leder i Tidsbanken har forstått mye; «Jeg ønsker at alle i Tidsbanken skal gå på jobb hver dag og tenke – Hva kan jeg lære i dag?»  Lean handler om å være en lørende organisasjon.

Hos Kavli hørte vi om hvordan alvorlige hendelser hadde vært en vekker for både det å akseptere avvik og å derigjennom spore til læring. Ikke lett å glemme så sterke historier.

Prosjektarbeid

Som en viktig del av kurset var prosjektarbeid med «hjemmelekse» og presentasjon siste dag en viktig del av kurset. Her lot vi oss imponere over leveransene av prosjektoppgaver fra egen virksomhet – både når det gjelder plan, presentasjon og det som var gjennomført i egen virksomhet.

Sosialt

Når vi i tillegg nevner turer på Fløyen, middag på Bryggestuene kronet med utepils i kveldsolen på Bryggen, så gir det gode minner å ta med seg.

 

 

Nyheter fra Lean

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER

29. november 2017

Cutters AS – kutter både hår og sløsing

EN seriøs utfordrer til den etablerte delen av frisørbransjen har meldt sin ankomst. Frisørkjeden Cutters
15 Minutes Haircut
– Cut time
– Cut hair
– Cut cost
– Kunden blir ikke «prakket på» dyre produkter de «ikke trenger»
– En «grønn» bedrift – uten bruk av kjemikalier

SE MER