Cutters AS – kutter både hår og sløsing

29. november 2017

EN seriøs utfordrer til den etablerte delen av frisørbransjen har meldt sin ankomst. Frisørkjeden Cutters
15 Minutes Haircut
– Cut time
– Cut hair
– Cut cost
– Kunden blir ikke «prakket på» dyre produkter de «ikke trenger»
– En «grønn» bedrift – uten bruk av kjemikalier

Industriutvikling Vest arrangerte samling om nyskapning og omstilling på Dampen i Knarrevik, fredag 24.november. En av virksomhetene som presenterte seg var Cutters

Cutters AS – en Leanbedrift

Konseptet går ut på å sette fokus på å gi kunden optimal verdi i forhold til tid, kvalitet og kostnader. De ønsker å være best på det de skal være best på, og kutte alt som kan kuttes (fjerne sløsing),

De fremhevet i foredraget taxinæringen som er ett relativt dyrt konsept pga mye ventetid, og dermed dårlig utnyttelse av ressurser.

En av Cutters lokasjoner i Oslo er utrustet med 6 stoler på 17 m2, har bla en årlig omsetning på kr 20 millioner. De har lykkes med å utnytte små arealer i kjøpesentrene som eller ikke hadde blitt benyttet.

Cutters hadde i starten fokus på å teste ut konseptet i bla studentmiljøer som BI og NHH. I tillegg inviterte de B-kjendiser til gratis klipp mot å få positive omtale på digitale medier som bla instagram. Dermed fikk de mye reklame ved liten bruk av midler.

Ambisjonen er nå først å få fotfeste i hel Norge, deretter Norden og så Europa.

 

Det blir spennende å følge med dette selskapet videre.

Nyheter fra Lean

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER

24. november 2017

Begeistret med Thorir Hergeirsson

Thorir er mannen som få trodde var egnet til å trene jenter / damer. Marit Breivik tenkte heldigvis annerledes og engasjerte Thorir. Resten av historien kjenner vi – og den er ikke ferdig fortalt enda. Jeg gleder meg til førjulstid med håndballjentene både live og på TV.

SE MER