Black Belt gjennomført i Bergen – nytt kurs i april

15. januar 2018

Vel gjennomført Black Belt kurs i Bergen – neste BB kurs i Bergen går allerede i April.

PÅMELDING BB VÅREN 2018

Det er i skrivende stund flere påmeldte.

Black Belt kurset vil gi deg et boost og demonstrere mangfoldet innen Lean. Du vil få kunnskap og stor trygghet til å gjøre gode valg – og ikke minst om hvordan å lykkes gjennom andre. Den kompetansen du får vil kunne påvirke deg både privat i arbeidslivet.

I tillegg til mange spennende Lean tema og et mangfoldig perspektiv, var vi på besøk hos 3 bedrifter, der alle hadde sin egen tilnærming til Lean:

  • Toyota – Jæger Minde som representerer selve grunnfjellet i Lean – der det hele startet. Rolf Paulsen guidet oss gjennom virksomheten. Her gjennomsyrer Lean tankegangen det alle meste – fra innkjøp – lager og logistikk til salg – klargjøring – service. Masse GO TO GEMBA og kultur her.
  • Besøket hos Tidsbanken var inspirerende. Selv med sin korte lean-reise har de nådd langt. Lean er i ferd med å få feste i veggene og ikke minst i menneskene. Et dynamisk pulserende ungt miljø med planlegging – testing og ikke minst læring som som naturlig del av det daglige.
  • Til slutt besøkte vi Sparebanken Vest, som bruker lean til blant annet å gi oss som kunder den gode kundeopplevelsen.  Høye krav til effektivitet gjennom å bevege seg fra banklokaler til digitale løsninger. Vi så også Lean i bruk for å skape vekst ved å ta ut synergier på tvers av avdelinger. 
Kundeuttalelse fra avdelingsdirektør hos større norsk finansaktør

«Når det gjelder deres Black Belt-kurs/utdannelse så vil jeg si at det løftet hele min organisasjon umiddelbart til et mye høyere nivå innen LEAN og prosessutvikling.

Vi hadde jobbet med LEAN i tre år, men etter at jeg, og andre ledere hos meg, fikk gjennomført deres opplegg så fikk vi en umiddelbar effekt, og vi utviklet og forbedret vår «LEAN driftsstrategi» mer på tre mnd. enn de tre foregående årene:

KTI (Kundetilfredshetsindeksen) økte raskt med 10-15 punkter! Produktivitetsvekst pr. år spratt over 15% gjennom aktiv anvendelse av LEAN prinsipper og metoder! Medarbeidertilfredsheten økte!»

 

 

Nyheter fra Lean

10. september 2018

Størst i Bergen. Tilfører byggebransjen prinsippene om slank produksjon gjennom Lean.

Byggebransjen er i kraftig vekst. Og prinsippene for slank produksjon, som er hentet fra japansk produksjonsindustri, er på full fart inn i bransjen. Lean Consulting i Bergen har etter to års drift i Hordaland og Sogn og Fjordane, seilt opp som en dominerende kursleverandør av Lean i Bergen og omegn.

SE MER

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER