Begeistret med Thorir Hergeirsson

24. november 2017

Thorir er mannen som få trodde var egnet til å trene jenter / damer. Marit Breivik tenkte heldigvis annerledes og engasjerte Thorir. Resten av historien kjenner vi – og den er ikke ferdig fortalt enda. Jeg gleder meg til førjulstid med håndballjentene både live og på TV.

Frokostmøte med Thorir i Sotra Arena er en ren fornøyelse for en Lean entusiast. En liten stor mann med begge føttene plantet solid på jorden. Ærlig, rett frem, personlig – det blir nesten unaturlig å bruke begge navnene, så det blir Thorir.

Egentlig forteller Thorir oss en rekke selvfølgeligheter satt i system – selvfølgeligheter når de fortelles i ettertid – men slett ikke like selvfølgelig når man står midt i det eller planlegger på forhånd.

Lean og Thorir

Jeg har ikke spurt Thorir om Lean, men  hans lederstil og gjennomføring har svært mange fellestrekk med Lean:

  • Hans definerer sin viktigste oppgave: Å sørge for kunnskapsutvikling.  Skape et miljø med nysgjerrighet og åpenhet. Bygget på verdiene der Respekt, Begeistring, Innsatsvilje og Fair Play under paraplyen LAGÅND.
  • De heltene Thorir fremhever sier:
    • «Bli litt bedre dag for dag» (Veronika Kristiansen)
    • «Hvordan har du et i dag Thorir? Du ser bekymret ut?» (Gro Hammerseng)
  • I stedet for å fokusere på «prestasjonskultur» – snakket Torir om er «Utvilklingskultur» – som forutsetning for gode prestasjoner over tid.
  • Alle er like viktige. Thorir fremhevet hele tiden lagets Helseteam, og trenerteamet med seg selv Mia og Mats. Han snakket sjelden om bare seg selv.
  • Involvering – erfaringen med at spillerne selv fant løsninger og testet om de fungerte på banen – før teamet i fellesskap besluttet. Slik skaper eierskap og tillit.
  • En toppidrettsutøver er best på å planlegge egen utvikling. SMART-mål, trening og selvevaluering.

ANBEFALES – Finn ut hvor Thorir holder foredrag – løp og kjøp!

Til slutt – et dikt av Tage Danielson som Thorir delte med oss:

«En droppe droppad i Livets älv
har ingen kraft att flyta själv
Det ställs ett krav på varje droppe
Hjälp till att hålla de andra oppe!

 

Nyheter fra Lean

10. september 2018

Størst i Bergen. Tilfører byggebransjen prinsippene om slank produksjon gjennom Lean.

Byggebransjen er i kraftig vekst. Og prinsippene for slank produksjon, som er hentet fra japansk produksjonsindustri, er på full fart inn i bransjen. Lean Consulting i Bergen har etter to års drift i Hordaland og Sogn og Fjordane, seilt opp som en dominerende kursleverandør av Lean i Bergen og omegn.

SE MER

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER