Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt – Sertifisering

Som påbygning til Lean Black Belt tilbyr Kaizen Institute/lean.no; Lean Six Sigma Black Belt sertifisering.

Lean Six Sigma Black Belt er en utdannelse på ekspertnivå i Lean og Six Sigma (kvantitative forbedringsmetoder). Påbygningsmodulen består av en fordypningsdel i kvantitative forbedringsmetoder. Kurset forutsetter bestått Lean Black Belt hos Kaizen Institute/Lean.no

Som Lean Six Sigma Black Belt er du kvalifisert til å jobbe som Lean Manager / forbedringsleder i industrien, tjenesteytende næring og offentlig sektor. Utdannelsen holdes i regi av Kaizen Institute, et internasjonalt ledende rådgivningsselskap innenfor kontinuerlig forbedring. Selskapet ble grunnlagt av Masaaki Imai, som i en årrekke arbeidet sammen med grunnleggeren av Kaizen/Lean (Toyota Production System), Taiichi Ohno.

Beskrivelse av utdannelse

Du får grundig og omfattende opplæring i kvantitative forbedringsmetoder (Six Sigma) og lærer hvordan du kan analysere prosesser i detalj for å skape flyt og redusere sløsing. Du vil lære å lede større og mindre forbedringsprosjekter og utvikle eget lederskap.

Kurset legges opp som en påbygging til Lean Black Belt. Kurset er på 4 hele dager med eksamen rett i etterkant av kurset. Du må påregne noe selvstudium da pensum er betydelig (engelsk). Statistikkprogrammet MiniTab benyttes i hele kurset og vi anbefaler sterkt at kandidatene benytter dette, da MiniTab er standard-verktøyet for lean six sigma analyser.

Kursets innhold

Kurset fokuserer på den kvantitative delen av Lean Six Sigma.

Av de viktigste kan nevnes:

 • DMAIC process
 • Problem definition & scoping
 • Data collection and Measurement Systems Analysis
 • Basic statistics, attribute and continuous data
 • Advanced capability
 • Failure Mode and Effects Analysis
 • Use of Minitab
 • Graphical analysis
 • Statistical analysis
 • Design of Experiments (DoE)
 • Statistical process control (SPC)

Hvem passer kurset for?

Kurset er på ekspertnivå i lean og six sigma og passer for deg som vil jobbe som lean konsulent / lean manager. Kurset er også meget godt egnet for ledere i lean-virksomheter. En lean leder må kunne coache og veilede medarbeidere i lean filosofi, metoder og verktøy. Utdannelsen gir ekspert-kompetanse på alle relevante metoder og en dyp innsikt i lean-ledelse og ledelse av forbedringsprosjekter.

Bli sertifisert som Lean Six Sigma Black Belt fra Kaizen Institute

Ved bestått eksamen sertifiseres deltakeren som Lean Six Sigma Black Belt av Kaizen Institute.

Kurs & Eksamen

Eksamen og sertifisering tas rett i etterkant av kurset og inneholder både lean og six sigma elementer. (Kandidaten vil få utdelt materiale som dekker hele pensum).

Lean Six Sigma Black Belt kurs: kr 22.500,- (inkluderer enkel servering)
Sertifisering: Kr 2000,- kommer i tillegg.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Tore Rustan                     Kursansvarlig, Partner Kaizen Institute Norway,                                            Tlf: 993 11 220

John-Are Tharaldsen       Leder Kaizen Lean Akademiet, Tlf 9300 8817

 

 

Kursholder/foreleser: Colin Weemes

Colin Weemes er en av Europas mest erfarne Lean Six Sigma Master Black Belts og har mer enn 20 års erfaring på lean six sigma. Colin er også svært erfaren på utdannelse av Lean Six Sigma Black Belts og har undervist og veiledet mer enn 1000 kandidater de siste 16 årene. Colins undervisningsform som hele veien er iblandet humoristiske vinklinger og kommentarer, gjør kurset svært levende.

Han har jobbet en årrekke internasjonalt som rådgiver, veileder og mentor på Lean Six Sigma for en rekke store internasjonale konsern i industri og tjenesteytende sektorer. Et utvalg av disse er: HSBC, General Electric, Rolls Royce, DNB, Bank of America, ABB.

Deltaker på tidligere kurs (fra en av de større finansinstitusjoner i Norge) har følgende å si om kurset: «Jeg opplevde Lean Six Sigma Black Belt-kurset som svært givende for meg som leder, og arbeidet med forbedring skjøt ytterligere fart etter at vi kombinerte de tradisjonelle lean-verktøy med disse kvantitative tilnærminger. Colin Weemes er et unikum som foreleser. Ekstremt kunnskapsrik og han har en humoristisk og pedagogisk tilnærming som gjorde kurset levende hele veien.»

Kommende kurs

VIS ALLE KURS
Dato / tid Kurs
07. januar - 11. januar Kaizen Lean Six Sigma Black Belt sertifisering, Oslo (Modul 2 av 2)
Oslo, Oslo
12. mars - 15. mars Lean Six Sigma Black Belt sertifisering, Oslo
Oslo, Oslo

Nyheter fra Lean

10. september 2018

Størst i Bergen. Tilfører byggebransjen prinsippene om slank produksjon gjennom Lean.

Byggebransjen er i kraftig vekst. Og prinsippene for slank produksjon, som er hentet fra japansk produksjonsindustri, er på full fart inn i bransjen. Lean Consulting i Bergen har etter to års drift i Hordaland og Sogn og Fjordane, seilt opp som en dominerende kursleverandør av Lean i Bergen og omegn.

SE MER

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER