Kaizen Lean Six Sigma Black Belt

Kaizen Lean Six Sigma Black Belt

Kaizen Lean Six Sigma Black Belt – Sertifisering gjennom British Quality Foundation

Som eneste tilbyder i Norge tilbyr Kaizen Institute en fullverdig Lean Six Sigma Black Belt akkreditering fra British Quality Foundation. Denne er internasjonalt svært høyt respektert og anerkjent i alle bransjer.

Lean Six Sigma Black Belt er en utdannelse på ekspertnivå i Lean og Six Sigma (kvantitative forbedringsmetoder). Programmet består av en undervisningsdel med to moduler (5+5 dager) med fordypning på alle områder innen lean og six sigma. Kurset forutsetter lean forkunnskaper med bestått eksamen minst på Green Belt-nivå. Det er en fordel med Black Belt nivå i Lean som grunnlag. For kurs-delen med eksamen utstedes et eget Lean Six Sigma Black Belt kursbevis ved Kaizen Institute.

For formell sertifisering gjennom British Quality Foundation må kandidaten lede og gjennomføre 2 forbedringsprosjekter i egen virksomhet og utarbeide 2 prosjektrapporter. Som Lean Six Sigma Black Belt er du kvalifisert til å jobbe som Lean Manager / forbedringsleder i industrien, tjenesteytende næring og offentlig sektor. Utdannelsen holdes i regi av Kaizen Institute, et internasjonalt ledende rådgivningsselskap innenfor kontinuerlig forbedring. Selskapet ble grunnlagt av Masaaki Imai, som i en årrekke arbeidet sammen med grunnleggeren av Kaizen/Lean (Toyota Production System), Taiichi Ohno.

Beskrivelse av utdannelse

Du får en svært grundig og omfattende innføring i filosofien, arbeidsmetodikken og verktøyene i Lean og Six Sigma og lærer hvordan du kan analysere prosesser i detalj for å skape flyt og redusere sløsing. Du vil lære å lede større og mindre forbedringsprosjekter og utvikle eget lederskap. Pensum er lagt opp etter standarden til British Quality Foundation, som er en ledende engelsk utdannelsesinstitusjon på Lean Six Sigma.

Du vil gjennomføre to større forbedringsprosjekter i egen virksomhet med tett veiledning fra en erfaren Lean Six Sigma Master Black Belt i Kaizen Institute. Våre LSS Master Black Belts har svært bred erfaring i lean og six sigma og har lang internasjonal erfaring som veiledere på området. En grundig prosjektrapport etter lean six sigma prosessen DMAIC skrives så (med veiledning) og sendes til British Quality Foundation (BQF) for vurdering. BQF har en høy faglig standard og gjennomfører en eller flere muntlige eksaminasjoner pr oppgave med kandidaten.

Etter bestått eksamen og beståtte prosjektrapporter utsteder BQF din  Lean Six Sigma Black Belt grad.

For å delta på utdannelsen kreves forkunnskaper i lean minst på Green Belt nivå, med bestått eksamen. Det er en fordel å ha gjennomført Lean Black Belt program i forkant, men ingen betingelse. Det er også en fordel å ha relevant praksis i lean-arbeid. Kurset på 5+5 hele dager vil fokusere på kvantitative lean og six sigma metoder med eksamen rett i etterkant av siste kursbolk. Du må påregne noe selvstudium da pensum er omfattende (engelsk). Statistikkprogrammet MiniTab benyttes i hele kurset og vi anbefaler sterk at kandidatene benytter dette, da MiniTab er standard-verktøyet for lean six sigma analyser.

Utdannelsens innhold

Kurset fokuserer mest på den kvantitative delen av Lean Six Sigma.

Kandidatens forbedringsprosjekter utføres på egen arbeidsplass etter DMAIC-prosessen på reelle forbedringsområder.  Rapport til BQF skrives i etterkant av hvert prosjekt. Kaizen Institute veileder kandidaten i valg av prosjekt, prosjektgjennomføring og rapport.

Forkunnskaper på lean-prinsipper og metoder/verktøy

Det forutsettes av deltakeren er godt kjent med alle vanlige lean-prinsipper, metoder og verktøy som Just in Time, Standard Work, One Piece Flow, Takt Time, Pull system (Kanban), SMED, Value Stream Mapping, Visual Management, 5S m.fl.

Kurset gjennomgår hele British Quality Foundations pensum på kvantitative Lean Six Sigma metoder. Av de viktigste kan nevnes:

 • DMAIC process
 • Problem definition & scoping
 • Data collection and Measurement Systems Analysis
 • Basic statistics, attribute and continuous data
 • Advanced capability
 • Failure Mode and Effects Analysis
 • Use of Minitab
 • Graphical analysis
 • Statistical analysis
 • Design of Experiments (DoE)
 • Statistical process control (SPC)

Hvem passer utdannelsen for?

Utdannelsen er på ekspert nivå i lean og six sigma og passer for deg som vil jobbe som lean konsulent / lean manager. Utdannelsen er også meget godt egnet for ledere i lean-virksomheter. En lean leder må kunne coache og veilede medarbeidere i lean filosofi, metoder og verktøy. Utdannelsen gir ekspert-kompetanse på alle relevante metoder og en dyp innsikt i lean-ledelse og ledelse av forbedringsprosjekter.

 

Hvem passer utdannelsen for

Utdannelsen er på ekspert nivå i lean og six sigma og passer for deg som vil jobbe som lean konsulent / lean manager. Utdannelsen er også meget godt egnet for ledere i lean-virksomheter. En lean leder må kunne coache og veilede medarbeidere i lean filosofi, metoder og verktøy. Utdannelsen gir ekspert-kompetanse på alle relevante metoder og en dyp innsikt i lean-ledelse og ledelse av forbedringsprosjekter.

Bli sertifisert som Lean Six Sigma Black Belt

Bli sertifisert som Lean Six Sigma Black Belt fra British Quality Foundation

Ved bestått eksamen og godkjente innleverte prosjekter sertifiseres deltakeren som Lean Six Sigma Black Belt av British Quality Foundation.

Del 1: Kurs & Eksamen

Eksamen og sertifisering på del 1 tas rett i etterkant av kurset og inneholder både lean og six sigma delene av pensum. (Kandidaten vil få utdelt et betydelig materiale som dekker hele pensum).

Lean Six Sigma Black Belt kurs: kr 52.500,- (inkluderer enkel servering)
Sertifisering på del 1: Kr 2500,- kommer i tillegg.

Merk: Kaizen Institute utsteder eget Lean Six Sigma Black Belt kursbevis for de som vil gjennomføre kun kurset med eksamen.

Del 1 kan gjennomføres uavhengig av Del 2. Del 2 må gjennomføres dersom man ønsker formell akkreditering fra British Quality Foundation.

Del 2: Prosjekter etter DMAIC-prosessen med coaching, rapporter og sertifisering av British Quality Foundation

Kr 37.500,-

Inneholder: Coaching på 2 prosjekter av en Kaizen Institute Master Black Belt, veiledning på rapport-skriving og sertifisering av BQF.Ved bestått del 2 utstedes en Lean Six Sigma Black Belt sertifisering akkreditert fra British Quality Foundation.

https://www.bqf.org.uk/what-we-do/lean -six-sigma-academy/

For mer informasjon, ta kontakt med:
Tore Rustan, Kursansvarlig/Partner Kaizen Institute Norway, tlf 993 11220, epost: trustan@kaizen.com  eller

John-Are Tharaldsen Leder Lean Kaizen Akademiet, Ttf 9300 8817, epost: jat@lean.no

Kursholder/foreleser:

Colin Weemes

Colin Weemes er en av Europas mest erfarne Lean Six Sigma Master Black Belts og har mer enn 20 års erfaring på lean six sigma. Colin er også svært erfaren på utdannelse av Lean Six Sigma Black Belts og har undervist og veiledet mer enn 1000 kandidater de siste 16 årene. Colins undervisningsform som hele veien er iblandet humoristiske vinklinger og kommentarer, gjør kurset svært levende.

Han har jobbet en årrekke internasjonalt som rådgiver, veileder og mentor på Lean Six Sigma for en rekke store internasjonale konsern i industri og tjenesteytende sektorer. Et utvalg av disse er: HSBC, General Electric, Rolls Royce, DNB, Bank of America, ABB.

Deltaker på tidligere kurs (fra en av de større finansinstitusjoner i Norge) har følgende å si om kurset: «Jeg opplevde Lean Six Sigma Black Belt-kurset som svært givende for meg som leder, og arbeidet med forbedring skjøt ytterligere fart etter at vi kombinerte de tradisjonelle lean-verktøy med disse kvantitative tilnærminger. Colin Weemes er et unikum som foreleser. Ekstremt kunnskapsrik og han har en humoristisk og pedagogisk tilnærming som gjorde kurset levende hele veien.»

Kommende kurs

VIS ALLE KURS
Dato / tid Kurs
26. november - 30. november Kaizen Lean Six Sigma Black Belt sertifisering, Oslo (Modul 1 av 2)
Oslo, Oslo
07. januar - 11. januar Kaizen Lean Six Sigma Black Belt sertifisering, Oslo (Modul 2 av 2)
Oslo, Oslo

Nyheter fra Lean

10. september 2018

Størst i Bergen. Tilfører byggebransjen prinsippene om slank produksjon gjennom Lean.

Byggebransjen er i kraftig vekst. Og prinsippene for slank produksjon, som er hentet fra japansk produksjonsindustri, er på full fart inn i bransjen. Lean Consulting i Bergen har etter to års drift i Hordaland og Sogn og Fjordane, seilt opp som en dominerende kursleverandør av Lean i Bergen og omegn.

SE MER

09. mai 2018

Visualisering – synlig målstyring i egen virksomhet

Ett sentralt element i kurset er hvordan man gjennom synlige og tydelige mål kan få med seg teamet eller de ansatte til å trekke i samme retning. Hva er behovet? Hva er viktig for DIN virksomhet? Hva får prioritet?

SE MER

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER