Kommuner

 LEAN som filosofi og metodikk i kommune-Norge passer. Vi i Lean Consulting AS har jobbet med forbedringsinitiativ innen barnevern og sosialtjenesten, IKT, økonomi, byggesak, helse- og omsorg samt skolesektoren. Økt medarbeidertilfredshet, økt effektivitet og bedre kvalitet er resultatene. Våre seneste referanseprosjekter er en blanding av store, mellomstore og små kommuner. Kravene fra samfunnet er høyt og vår tilnærming setter fokus på innbygger (kunde) – perspektivet.

Viktigst for oss er at vi skaper konkrete resultater i tråd med de målsetningene kommunens ledelse og innbyggere krever – vi er tydelige på hva som kreves av oss og kommunen,
topplederforankring og medarbeiderinvolvering er essensielt, vi er ikke sandpåstrøere.

  • Mer enhetlig og effektiv saksbehandling (kortere saksbehandlingstider)
  • Høyere kvalitet på tjenesteproduksjonen, raskere levert
  • Høyere brukertilfredshet
  • Lavere sykefravær og høyere medarbeidertilfredshet

Vår tilnærming handler om å gjøre kommunene i stand til å drive effektivisering i et LEAN perspektiv på egen hånd. Mange velger seg gjerne ut ett eller flere pilotområder som man
velger å fokusere på først – en initial investering som gjør at man ser konkrete positive resultater. Videreføringen handler ofte om at man gjennom pilotprosjektet har fått tilført kompetanse til egen organisasjon og at vi som rådgivere går over i en støttende rolle for videre utrulling av medarbeiderdrevet forbedringsarbeid på andre områder i kommunen.

kontaktperson:

John-Are Tharaldsen

Partner/Kursansvarlig

930 08 817
john-are.tharaldsen@lean.no

Nyheter fra Lean

15. desember 2017

Lean kurs i Førde

Sist uke holdt vi Lean Yellow Belt og Lean Construction kurs for medarbeidere i lokale hjørnesteinsbedrifter i Førde. Stolte Sunnfjordinger, skeptiske og engasjerte skapte sammen med oss 2 flotte kursdager.

Målbart utbytte av kurset
Tilbakemeldinger fra deltagerne viste at forventningene ble overgått. På en skala fra 0-6 var deltagernes forventninger 4,7 – opplevelsen var 5,2.

SE MER

29. november 2017

Cutters AS – kutter både hår og sløsing

EN seriøs utfordrer til den etablerte delen av frisørbransjen har meldt sin ankomst. Frisørkjeden Cutters
15 Minutes Haircut
– Cut time
– Cut hair
– Cut cost
– Kunden blir ikke «prakket på» dyre produkter de «ikke trenger»
– En «grønn» bedrift – uten bruk av kjemikalier

SE MER

24. november 2017

Begeistret med Thorir Hergeirsson

Thorir er mannen som få trodde var egnet til å trene jenter / damer. Marit Breivik tenkte heldigvis annerledes og engasjerte Thorir. Resten av historien kjenner vi – og den er ikke ferdig fortalt enda. Jeg gleder meg til førjulstid med håndballjentene både live og på TV.

SE MER